Secure afwerking van houtskeletbouw

Houtskeletbouw zit duidelijk in de lift. Meer en meer architecten en aannemers zien er de voordelen van in, en terecht! Bij houtskeletbouw wordt het geraamte van de woning (het ‘skelet’) opgetrokken in hout. 

Deze houten constructie draagt uiteindelijk het hele gebouw. Aangezien er heel wat andere elementen en materialen gebruikt worden tussen en rond de houten constructie, merkt u aan een afgewerkte woning niet dat het om een houtskeletbouw gaat. Ook deze snelle bouwmethode, die overigens heel wat energiezuinig en ecologisch wooncomfort biedt, is een koud kunstje voor Tom Van Gorp en zijn vakmannen. Het spreekt voor zich dat houtskeletbouw een andere afwerking vraagt dan traditionelere bouwmethodes. De opbouw van de wanden verloopt steeds in samenspraak met de klant (bv. plaatsen van leidingspouw, isolatie, OSB, ...). 

De voordelen van houtskeletbouw

Kiest u voor bouwen met houtskeletbouw, dan kiest u resoluut voor échte duurzaamheid. Het proces van boom tot bouwmateriaal is een weg die eenvoudig en met weinig vervuiling afgelegd wordt. Het gebruik van hout in de bouwindustrie is een gunstige uitzondering ten opzichte van verschillende moderne bouwmaterialen die vaak via een vervuilende en energievretende weg een eindproduct tot stand brengen. De bouwmaterialen van Tom Van Gorp zijn milieuvriendelijk, uw woning bespaart energie en u leeft in een gezond en uiterst aangenaam klimaat. 

Daarnaast geniet u van allerlei bijkomende voordelen wanneer u gaat voor houtskeletbouw. Eerst en vooral is de bouwtijd met houtskeletbouw aanzienlijk korter dan wanneer u voor een andere bouwmethode kiest. Omdat uw wanden prefab worden gemaakt, kan uw woning op de bouwplaats in amper enkele dagen tijd wind- en waterdicht gebouwd worden. 

Verder is houtbouw een droge en gezonde manier van bouwen aangezien er geen duizenden liters water ingebracht moeten worden zoals bij de hedendaagse reguliere nieuwbouwprocessen wel het geval is. Een droge woning is overigens onmiddellijk bewoonbaar na plaatsing. Verder is houtskeletbouw zeer energiezuinig. U haalt moeiteloos hoge isolatiewaarden en bespaart dus stevig wat energiekosten ten opzichte van traditionele woningen. 

Contact en vrijblijvende offerte

Heeft u op onze website niet gevonden wat u zocht? Bent u geïnteresseerd in de afwerking van houtskeletbouw of heeft u nog specifieke vragen hieromtrent? Wenst u meer info over gyprocwerkenlaminaatvloerenzolderinrichting of isolatie?  Aarzel niet en neem contact op met Tom Van Gorp. Hij maakt graag een vrijblijvende offerte op maat op zodat u een idee heeft van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden en het bijhorende kostenplaatje. We kijken er alvast naar uit u te mogen helpen met uw bouw- en renovatiewerken!